Beleggen in obligaties

Obligatiemarkt.nl verzamelt bedrijfsobligaties. Een obligatie is een geldlening aan een bedrijf, overheid of bank. Je kunt particulier in deze bedrijfsleningen beleggen en in ruil voor jouw investering ontvang je rente en aflossing. Bedrijven financieren hiermee de groei van hun onderneming. Obligaties van grote beursgenoteerde bedrijven zijn verhandelbaar op de beurs, maar je kunt ook van mkb-bedrijven obligaties kopen met een aantrekkelijk rendement. Let op: deze vorm van beleggen kent risico’s. Mkb-obligaties zijn beperkt verhandelbaar en het toezicht op deze geldleningen is beperkt. Als een bedrijf de lening niet kan terugbetalen kun je jouw inleg verliezen.

Mintos
Internationaal

Obligatielening

Mintos

Met de Fractional Bonds van Mintos.com spreid je jouw inleg over obligaties. Minimale inleg: 50 euro. Op de Secundaire markt kun je obligaties tussentijds verkopen.

Lening

Bedrag € 1.000.000

Bekijk deze obligatie
Resonandina

Obligatielening

Resonandina

Investeer in Resonandina en help de diagnostiek te verbeteren. Met de financiering kan het bedrijf nieuwe medische apparatuur kopen.

Lening 9,2% rente

Looptijd 6 jaar

Bedrag € 1.500.000

Bekijk deze obligatie
Avy

Avy

Avy

Obligatielening voor drones die geneesmiddelen bezorgen, vermiste personen zoeken en helpen bij rampen.

Lening 10.5% rente (CLA)

Looptijd 5 jaar

Bedrag € 2.500.000

Bekijk deze obligatie
RR Mechatronics

Obligatielening

RR Mechatronics

Investeer in een medisch technologiebedrijf dat bloedanalyse instrumenten voor laboratoria ontwikkelt en produceert. Deelname vanaf 500 euro. Inschrijven kan tot 14 november.

Lening 9,6% rente

Looptijd 6 jaar

Bedrag € 5.000.000

Bekijk deze obligatie