BNP Paribas lanceert obligaties op blockchain

BNP Paribas lanceert obligaties op blockchain

De Europese bank BNP Paribas geeft een getokeniseerde obligatie uit voor de financiering van een zonne-energieproject. Investeerders ontvangen een token, een bewijs van eigendomsrecht op een deel van de obligatie. Dit wordt opgeslagen in de blockchain.

Beleggingen in cryptovaluta gebeuren al langer op de blockchain. Deze technologie maakt het mogelijk om op een transparante manier financiële activa op te delen in kleinere eenheden. Doordat dit allemaal digitaal gebeurt, is de liquiditeit ook groot.

Vandaag maakt BNP Paribas bekend dat het een obligatielening getokeniseerd heeft. Het gaat hierbij om een obligatie van EDF ENR, een producent voor zonne-energieproductie op daken. Met de obligatie kan het bedrijf een zonne-energieproject financieren.

Team Nederland richt zich op scale-ups

De bank wil zich daarnaast verder blijven inzetten voor innovatieve Nederlandse scale-ups. Het heeft het Nederlandse team uitgebreid met specialisten, die de bedrijven zal verbinden met investeerders uit Europa, Amerika en Azië. Daarnaast hoeven scale-ups in ons land niet langer een omzet van minimaal 250 miljoen euro te behalen.

‘Een van de eerste voorbeelden van een getokeniseerde obligatie voor hernieuwbare energie.’

“Met het structureren, tokeniseren en distribueren van een obligatie voor de financiering van zonne-energie laat BNP Paribas zien dat het voorop loopt in de markt”, vertelt CJ Welkzijn, hoofd Innovative Clients in Nederland BNP Paribas. “Deze native digital asset werd geëmitteerd op het opensourceplatform Ethereum en is een van de eerste voorbeelden van een getokeniseerde obligatie voor hernieuwbare energie in de wereld.”

Over de auteur

Over de auteur

Obligatiemarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten