Nieuw kennisplatform over obligatiemarkt gelanceerd

Nieuw kennisplatform over obligatiemarkt gelanceerd

Hoewel obligaties aantrekkelijke rendementen kunnen bieden, zijn ze veel minder bekend dan bijvoorbeeld aandelen of crowdfunding. De hoogste tijd om de obligatiemarkt de aandacht te geven die het verdient, vindt Dirkjan Vis, die vandaag het gelijknamige marktkennisplatform lanceerde.

“Obligatiemarkt.nl brengt vraag en aanbod van obligatieleningen in Nederland samen”, vertelt Vis, die signaleerde dat er nog geen soortgelijk initiatief bestond in ons land. Er zijn verschillende partijen waar investeerders obligaties kunnen kopen, maar er was nog geen verzamelplatform waar deze investeringsmogelijkheden samenkomen.

Eerste kennisplatform voor mkb-obligaties

Vis benadrukt dat Obligatiemarkt.nl zelf geen leningen verstrekt. “We zien onszelf als een kennisplatform, waar we een zo volledig mogelijk overzicht bieden van beschikbare bedrijfsobligaties.” Het platform richt zich op mkb-obligaties. Naast de geldleningen van grote beursgenoteerde bedrijven zijn er volgens hem genoeg mkb-bedrijven die obligaties verkopen met een aantrekkelijk rendement.

Waar beursgenoteerde obligaties makkelijk kunnen worden gekocht en verkocht op de beurs, is de markt voor mkb-obligaties een stuk minder inzichtelijk. Obligatiemarkt.nl brengt de bedrijfsleningen van verschillende aanbieders samen in één handig overzicht. Daarnaast informeert het platform investeerders over de verschillende obligatievormen en de laatste ontwikkelingen in de branche.

Moederbedrijf geen onbekende in investeringswereld.

Eurolutions, het bedrijf achter Obligatiemarkt.nl, is geen onbekende in de investeringswereld. Eind vorig jaar nam de internetuitgeverij al het platform Crowdfundmarkt.nl over. Ook met de nieuws- en informatiesite Investeerders.nl heeft het bedrijf al de nodige ervaring opgedaan in de obligatiemarkt. Met de lancering van Obligatiemarkt.nl wil Eurolutions zich verder specialiseren in deze niche.

Verzameloverzicht van interessante mkb-bedrijven

Waar banken vaak terughoudend zijn om mkb’ers krediet te verstrekken, zitten initiatieven waarbij meerdere geldverstrekkers een lening mogelijk maken juist in de lift. Zo is crowdfunding al jaren sterk in ontwikkeling en maakt steeds vaker deel uit van een grotere financiering. Vis verwacht een vergelijkbare tendens voor de obligatiemarkt.

“Ervaren investeerders weten vaak wel waarin ze willen investeren en hoe ze deze obligaties kunnen bemachtigen. Maar als je net begint met investeren in obligaties, moet je de markt nog leren kennen. Op Obligatiemarkt.nl kun je je oriënteren in de mogelijkheden en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Over de auteur

Over de auteur

Obligatiemarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten