Mintos biedt investeren in fractionele obligaties

Mintos biedt investeren in fractionele obligaties

Het leenplatform uit Letland, Mintos, lanceert Fractional Bonds. Bij beleggen in obligaties geldt vaak een minimumbedrag van minstens 1.000 euro. Bij deze fractionele obligatieleningen kunnen gebruikers al vanaf 50 euro instappen.

Het Letse leenplatform Mintos is in 2015 opgericht. Naar eigen zeggen beheert het platform nu zo’n 599,8 miljoen euro in activa. Gebruikers halen jaarlijks een gemiddelde rente van 10.4 procent.

In eerste instantie richtte het platform zich op peer-2-peer-leningen, waarbij de geldnemer en de investeerder particulieren zijn. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om te investeren in ETFs en, vanaf nu, ook investeren in fractionele obligaties.

Investeren vanaf 50 euro

Volgens het platform vereist de meerderheid van obligatieleningen een inleg van duizenden euro’s voor een belegging. Het is voor particuliere investeerders vaak lastig om deze manier van beleggen op te nemen in de portefeuille. “Fractional Bonds op Mintos democratiseert de benadering van obligaties, waardoor beleggers vanaf 50 euro kunnen beleggen en een gediversifieerde portefeuille kunnen opbouwen op het platform”, aldus een bericht van het platform.

‘Met Fractional Bonds kunnen gebruikers hun portefeuille diversifiëren.’

Het platform heeft al een eerste obligatielening gepubliceerd, met een vaste rente van 13 procent. Gebruikers kunnen hun tot aan 26 oktober een fractionele obligatie in deze lening kopen of annuleren, na die datum worden de orders definitief. Vanaf 30 oktober bouwen investeerders rendement op, aangezien Mintos de terugbetalingen van de obligatie-uitgever doorgeeft aan de beleggers.

Over de auteur

Over de auteur

Obligatiemarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten