Revolut lanceert obligaties

Revolut lanceert obligaties

Vanaf deze week kunnen klanten van de online bank Revolut beleggen in obligaties. Er zijn nu 40 bedrijfs- en staatsobligaties beschikbaar en naar verwachting breidt de lijst de komende tijd verder uit. Volgens het platform zijn obligaties een goed startpunt voor beleggen.

Revolut is een online platform dat bankrekeningen biedt aan klanten in heel Europa. Sinds het ontstaan in 2015 heeft het hard gegroeid. Inmiddels heeft het 40 miljoen klanten over de hele wereld en verwerkt het meer dan 500 miljoen transacties.

‘Alles-in-één beleggingsplatform’

Het bedrijf wil een alles-in-één beleggingsplatform worden en heeft daarom al meer dan 3.000 activa gelanceerd in de app, zoals aandelen en ETF’s. Nu komen daar ook obligaties bij. Volgens Revolut zijn obligaties vooral geschikt voor beleggers die graag risico’s mijden, omdat ze stabiliteit en een grote portefeuillediversificatie bieden.

Daarnaast zijn obligaties volgens het platform beschermd tegen inflatie. Klanten kunnen nu instappen in obligaties vanaf 100 euro, met 0.25 procent vaste kosten per transactie.

‘Vast inkomen genereren met obligaties’

“We breiden het Revolut-beleggingsaanbod uit met obligaties, een fantastische manier om de beleggingsportefeuille te diversifiëren, je te beschermen tegen onzekerheid en vaste inkomsten te genereren”, vertelt Rolandas Jutelka, Head of Wealth and Trading bij Revolut.  “Obligaties hebben potentieel hogere rendementen en diversificatievoordelen en bieden zo een aantrekkelijk alternatief voor beleggers die vermogen willen opbouwen en kapitaal willen behouden.”

Over de auteur

Over de auteur

Obligatiemarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten